Jag som har kennel Hjälmsatösens heter Elisabeth Arebark och bor i den lilla byn Hjälmsa strax utanför Bräkne-Hoby i Blekinge tillsammans med min man Bengt, hundarna och katterna.

Intresset för hundar har alltid funnits där och min första hund, en omplaceringshund av rasen Rottweiler, kom till mig när jag var 19 år gammal. 2003 var året då jag hämtade hem min första tollare Springer Nova's Rosso Nico, till vardags kallad Nico och ca 10 månader därefter var det dags igen. Nellie, Springer Nova's Nellie Tuffsson gjorde entré i våra liv. Jag visste nu att tollaren var rasen för mig och på den vägen har det fortsatt!

Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör och B-figurant (MH) genom SBK. Är aktiv i Karlshamns Brukshundsklubb och sitter även med i tävlingskommitén där. Är också sammankallande för rallylydnaden i Blekinge och sitter även med i distriktets styrgrupps tävlingskommité.
Bengt är också han utbildad allmänlydnadsinstruktör och A-figurant (MH) genom SBK.

Intresset för avel och genetik har funnits länge och jag kände då att uppfödare var ett steg åt rätt håll. Kenneln har hittills haft 3 kullar och startade 2004. Från egen uppfödning finns nu även Hjälmsatösens Ami hemma hos oss.

Inom hundsporten är jag inriktad på det mesta och tycker att det är lika roligt varje gång man ska klura ut vad varje individ passar till och vilka träningsmetoder som passar till just den individen.  

Tollaren är en arbetande ras, vilket jag inte vill ändra på! Varmt välkommen till oss!